Sosyal Medya

Coğrafyamız

El-Halil’deki Eylemi Bastıran İşgal Güçleri 4 Yabancı Aktivisti Gözaltına Aldı

Filistinliler gasp edilme tehlikesi yaşayan topraklarını savunurken El-Halil’deki Eylemi Bastıran İşgal Güçleri 4 Yabancı Aktivisti Gözaltına Aldı



Batı Yaka’nın El-Halil ÅŸehrinde düzenlenen eyleme sert bir ÅŸekilde müdahale eden iÅŸgal güçleri, eyleme destek veren 4 yabancı aktivisti gözaltına aldı.

Görgü ÅŸahitleriyle yerel kaynaklar, kalabalık bir grup Filistinli vatandaÅŸla onlara destek için bölgeye gelen yabancı aktivistlerin Yahudi yerleÅŸimcilerin bölgede çadır kurmalarını protesto etmek ve çadırın kaldırılmasını saÄŸlamak amacıyla Yatta beldesinin doÄŸusunda yer alan Susiya köyünde yaptıkları barışçıl eylemin iÅŸgal güçlerinin sert müdahalesiyle son bulduÄŸunu belirtti.
 
Eylemcilere karşı dipçik, jop, plastik mermi ve göz yaÅŸartıcı bomba kullanan iÅŸgal güçleri bölgeye gelen 4 yabancı aktivisti de gözaltına aldı.
 
Görgü ÅŸahitleri, Filistinlilerin gasp edilme tehlikesi yaÅŸayan topraklarını korumak amacıyla bu eylemi yaptıklarını ifade etti.
 
Filistinlilerin seslerini duyurmak için yaptıkları barışçıl eylemler iÅŸgal güçleri tarafından sert bir ÅŸekilde bastırılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.